Izjava o kolačićima

Web stranica koristi kolačiće. Ako ste dali svoj pristanak za interakciju s kolačićima, osim kolačića koji osiguravaju funkcioniranje web stranice, drugi kolačići, poput „Web Beacons“, „pixels“ ili sličnih tehnologija za pohranu mogu se postaviti na vaše računalo ili druge uređaje s kojih pristupate našoj web stranici.

Web stranica koristi različite vrste kolačića:

  • strogo potrebni kolačići,
  • kolačići za izvedbu,
  • funkcionalni kolačići,
  • ciljani kolačići,
  • kolačići društvenih mreža.

Možete isključiti spremanje kolačića s naše web stranice na svoj uređaj/uređaje (osim strogo potrebnih kolačića i kolačića potrebnih za izvedbu).

1 Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke kreirane od strane web stranice koje su spremljene na vaš uređaj kada posjetite našu web stranicu.

Web preglednik koji koristite pri posjetu web stranici koristi kolačiće za prosljeđivanje informacija natrag na web stranicu kod svakog sljedećeg posjeta. Kolačići služe za prepoznavanje korisnika i za pamćenje korisnikovih izbora/postavki (na primjer, podatke za prijavu i druge postavke).

Sa stajališta  korisničkog iskustva to vam može olakšati sljedeći posjet web stranici, a web mjesto će vam biti korisnije.

Za pokretanje naše web stranice koristimo različite vrste kolačića. Dolje navedeni kolačići mogu se pohraniti u vaš preglednik.

2 Koje vrste kolačića i u koju svrhu koristimo?

Strogo potrebni kolačići

Ovi su kolačići potrebni za osnovno funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Oni su obično postavljeni kao odgovor na Vaše zahtjeve za uslugama na web stranici, kao što je postavljanje vaših postavka privatnosti, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Možete postaviti Vaš preglednik da vas blokira ili upozorava na njih, ali pritom neki dijelovi web stranice neće ispravno raditi.

Ova vrsta kolačića ne pohranjuje nikakve osobne informacije.

Kolačići izvedbe

Ovi kolačići omogućuju nam brojanje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati performanse naše web stranice. Pomažu nam doznati koje su podstranice najpopularnije, a koje su najmanje popularne te vidjeti kako se posjetitelji kreću po njima. Svi podaci koje ovi kolačići prikupljaju skupni su i stoga anonimni. Ako ne dopustite ovu vrstu kolačića, nećemo moći mjeriti uspješnost naše web stranice, a time ćemo vam i teže pružiti bolje korisničko iskustvo kod idućeg posjeta.

Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići omogućuju web stranici pružanje poboljšanih funkcija i prilagodbu. Možemo ih postaviti ili mi ili pružatelj usluga treće strane čije usluge koristimo. U slučaju nedopuštanja ove vrste kolačića, neke usluge web stranice neće ispravno raditi.

Ciljani kolačići

Ove kolačiće mogu postaviti naši oglašivački partneri putem naše web stranice. Oni ih dalje koriste za izradu Vašeg korisničkog profila s ciljem prikazivanja relevantnih oglasa na drugim web stranicama ili uslugama.

Ne pohranjuju osobne podatke/informacije, ali se temelje na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne dopustite ove kolačiće, doživjet ćete manje ciljano oglašavanje.

Kolačići društvenih mreža

Ove kolačiće postavljaju usluge društvenih medija koje smo dodali na web mjesto kako biste mogli podijeliti naš  sadržaj sa svojim prijateljima i mrežama. To može utjecati na sadržaj i poruke koje vidite na drugim web stranicama koje posjećujete. Ako ne dopustite ove kolačiće, možda nećete moći koristiti ili vidjeti alate za dijeljenje sadržaja web stranice na društvenim mrežama.

Kolačiće Google Analytics servisa možemo koristiti za mjerenje interakcije korisnika sa sadržajem naše web stranice. Ovi kolačići prikupljaju podatke o interakciji korisnika s web lokacijom, poput jedinstvenih posjeta, ponovnih posjeta, trajanje sesije, radnje na web stranici i drugo.

Također možemo koristiti Facebook piksel servis za obradu informacija o radnjama korisnika na našoj web stranici, poput posjećenih web stranica, korisnički Facebook ID, podatke preglednika i drugo. Podaci obrađeni iz Facebook piksela koriste se za prikazivanje oglasa temeljenih na interesima dok koristite Facebook društvenu mrežu, kao i za mjerenje korisničkih konverzija na različitim uređajima, ali i informacija o interakciji s našom ili drugim web stranicama.

3 Kako kontrolirati kolačiće?

Prilikom posjeta našoj web stranici dobivate informativnu izjavu da web stranica koristi kolačiće i daje vam mogućnost da prilagodite uporabu kolačića klikom da dopustite ili onemogućite kolačiće. Također možete izbrisati sve kolačiće pohranjene u vašem pregledniku i postaviti preglednik da blokira spremanje kolačića. Klikom na gumb “pomoć” u svom pregledniku možete pronaći upute kako spriječiti preglednik da pohranjuje kolačiće, kao i koji su kolačići već pohranjeni te ih, ako želite, možete izbrisati. Promjene postavki moraju se izvršiti za svaki preglednik pojedinačno koji koristite.

Imajte na umu da je bez spremanja određenih kolačića moguće da nećete moći potpuno koristiti sve značajke i usluge web stranice.

O Google Analytics kolačićima Više možete doznati klikom na link:

https://developers.google.com/analytics/

Nadalje, ako se želite isključiti iz oglašavanja na temelju interesa i ponašanja, možete se odjaviti pomoću posebnog alata ovisno o regiji u kojoj se nalazite.

Imajte na umu da je ovo alat treće strane koji će uštedjeti svoje kolačiće na vašim uređajima, a ALFA LOGISTIKA ne kontrolira i nije odgovoran za njihova pravila privatnosti. Za više informacija i mogućnosti odustajanja posjetite:

https://edaa.eu/

4 Promjene politike kolačića

Zadržavamo pravo izmjene ove Politike kolačića. Izmjene i/ili dopune ove politike kolačića stupit će na snagu objavljivanjem na našoj web stranici.

Nastavkom korištenja naše web stranice i/ili naših usluga nakon što su izvršene promjene u ovoj politici kolačića, dajete svoj pristanak na novu formulaciju pravila o kolačićima. Vaša je odgovornost redovito provjeravati sadržaj ovih pravila kako biste doznali o svim promjenama.

5 Podaci za kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja o svojim podacima ili ovoj politici kolačića ili ako se želite žaliti na način na koji obrađujemo vaše podatke, kontaktirajte nas putem e-pošte na [email protected] ili putem kontakta:

ALFA LOGISTIKA d.o.o.

Adresa: Andrije Hebranga 16, 47 000 Karlovac

Hrvatska

Izjava o kolačićima je stupila na snagu 01.10.2020

Ako su Vam potrebne dodatne informacije!