Praćenje osoba

Rješenja koja omogućuju praćenje osoba. Riječ je o posebno prilagođenim uređajima i softverskim aplikacijama koje su prikladne za praćenje osoba.

Praćenje osoba je važan element sigurnosti

Neke od mogućnosti primjene rješenja mogu biti kod:

  • praćenje sigurnosti osoba u mnogim scenarijima,
  • praćenja starijih i nemoćnih,
  • praćenje radnika na opasnim poslovima (man down),
  • praćenje životinja (kućni ljubimci, lovački psi i dr.),
  • praćenje osoba /posjetitelja u objektima pod strogim sigurnosnim režimom.

Glavne karakteristike sustava za praćenje osoba su:

  • lokacija u realnom vremenu,
  • lokacija na zahtjev,
  • lokacija u unutarnjim prostorima,
  • lokacija bez GPS signala,
  • alarm/dojava opasnosti,
  • man down – detektiranje pada osobe,
  • identifikacija osoba,
  • SOS tipka za dojavu,
  • glasovna poruka i dr.

Hardversko i softversko rješenje može se prilagoditi prema specifičnim zahtjevima pojedinog scenarija korištenja.

Praćenje osoba u svojoj primjeni pokriva veliki spektar djelatnosti, a neke od njih pogledajte u nastavku.

Pogledajte cijene SAS GPS uređaja i softvera

 

Cijene za sas GPS PRAĆENJE

Praćenje osoba nije nužno sustav kojim se nadzire lokacija osobe. To je sustav koji u užem ili širem smislu znatno unaprjeđuje sigurnost socijalne zajednice uopće!

U nastavku možete pogledati izdvojene scenarije korištenja sustava  praćenja osoba. 

Brza dojava opasnosti

brza dojava opasnosti

Brza dojava opasnosti pritiskom na tipku može znatno ubrzati vrijeme reakcije. Dojava se također može generirati po podacima iz senzora (nema kretanja ili man down). Signal za SOS pomoć šalje se u svim raspoloživim kanalima.

Praćenje starijih i nemoćnih osoba

praćenje starijih i nemoćnih

Stariji i nemoćni ljudi spadaju u najranjiviju skupinu društva. Lociranje u realnom vremenu omogućuje konstantan nadzor i praćenje, dok napredni alarmi i senzori dojavljuju mogući pad ili ozljede (man down alarm).

SOS brza dojava nasilja

dojava nasilja

Nasilje je nešto što se redovito događa u društvu u kojem živimo. Praćenje osoba omogućuje brzu dojavu nasilja, pritiskom na tipku, te brzu reakciju relevantnih službi ili bliskih osoba. SOS alarm šalje  se na sve raspoložive kanale.

Sigurnost uredskih radnika

praćenje uredskih radnika

Povećanje sigurnosti u uredskim objektima tako da svaki djelatnik može brzo dojaviti bilo kakav poremećaj (moguće više scenarija) te osigurati reakciju nadležnog osoblja. Dojava pada ili ozljede.

Komunalno osoblje

praćenje komunalnog osoblja

Praćenjem osoba može se povećati sigurnost komunalnih radnika, ali i unaprijediti poslovni procesi tako da se bolje prati učinkovitost rada, te da se točnije i ažurnije rješavaju moguće pritužbe građana.

Službe sigurnosti

praćenje za službe sigurnosti

Brzi SOS poziv može biti od velike koristi službama sigurnosti kako bi povećale sigurnost štićene osobe ili objekta. Moguće je zaprimiti alarm i u slučajevima pljačke ili onesposobljavanja zaštitara.

Sigurnost terenskih radnika

sigurnost radnika na terenu

Poboljšanje sigurnosti terenskih radnika bitno je za svakog poslodavca. Praćenje osoba osigurava SOS alarm, alarm ako nema kretanja i man down alarm u slučaju nesreće, tj. pada terenskog radnika.

Sigurnost vozača

sigurnost vozača

Profesionalni vozači obično rade sami te se njihova sigurnost pomoću sustava praćenje osoba može znatno unaprijediti. Na raspolaganju je alarm koji se okida ako nema kretanja i SOS tipka za dojavu opasnosti.

Socijalna distanca

praćenje socijalne distance

U vrijeme pandemije praćenje osoba može dojaviti ako je socijalna distanca prekršena. U slučaju zaraze svi kontakti se mogu brže, točnije i lakše izolirati. Sustav radi i u zatvorenim prostorima.

Kontaktirajte nas kako bismo Vam predložili najbolje rješenje za praćenje osoba!

Njega u kući

praćenje njege u kući

Pacijenti koji su na kućnoj njezi mogu se bolje nadzirati u smislu lokacije i unaprijed definiranih dojava. Informacije do centra putuju brzo i učinkovito. Na ovaj način moguće je znatno smanjiti troškove jer će se obilasci smanjiti.

Skladište

radnici u skladištu

Pomoću radničke značke, nadgleda se kretanje osoba u skladištima, te se u slučaju nesreće šalje alarm u centar. Rješenje se u primjeni pokazalo jako korisno jer je rezultiralo brzom reakcijom u slučajevima nesreća. 

Policija, vatrogasci

praćenje za policiju i vatrogasce

Službe koje se u svojim svakodnevnim zadacima susreću s opasnim scenarijima mogu znatno profitirati sustavom praćenja osoba. Opasnost može biti pravodobno dojavljena što može rezultirati brzom reakcijom i spašavanjem.

Sigurnost službenika u bankama

praćenje službenika u bankama

Problem nasilja i agresije na radnom mjestu postala je svakodnevnica. Pomoću novih tehnologija moguće je osigurati brz protok informacija i u mnogim slučajevima djelovati preventivno. U slučaju potrebe radnik može diskretno zatražiti pomoć.

Socijalni radnici

sigurnost socijalnih radnika

Posao socijalnih radnika je izazovan. Naše rješenje je jedna od vitalnih zaštitinih mjera za ovo zanimanje. U slučaju bilo kakve sumnje može se poslati unaprijed definirana informacija, dok će se u kritičnim slučajevima aktivirati alarm.

Praćenje kretanja u skladištu

praćenje skladišta

Učinkovitost skladišnih procesa može se znatno unaprijediti ako se mapiraju i kontroliraju. Naše rješenje prati sva odstupanja od definiranog procesa i dojavljuje poremećaje u procesu.

Upravljanje zaposlenicima bolnice

upravljanje osobljem bolnice

Ako su svi zaposlenici bolnice umreženi međusobno preko dojavnog centra, te ako se u istoj mreži nalaze i pacijenti, učinkovitost zdravstvenog sustava može se znatno unaprijediti. Također, moguće je brzo identificirati sve poremećaje.

Zaposlenici u rudnicima

sigurnost u rudnicima

To je  jedno od naj opasnijih zanimanja uopće. Sustav praćenja osoba može se primijeniti tako da radnici samo dojave opasnost, da se bilježi lokacija radnika pod zemljom i da se alarmiraju svi kritični događaji.

Građevinski radnici

sigurnost građevinskih radnika

Građevinska zanimanja mogu biti opasna, posebno jer se radi na visinama i po teškim vremenskim uvjetima. Automatska dojava pada, nekretanja ili žurni SOS mogu spasiti nečiji život.

Osobe u karanteni

osobe u karanteni

Rješenje koje nadzire osobe koje se nalaze u samoizolaciji ima korist u širem društvenom kontekstu jer znatno umanjuje mogućnost kršenja samoizolacija, a time i nemogućnost prenošenja zaraze.

Kućni pritvor

izolacija ili kućni pritvor

Zatvorski sustav može profitirati tako da se manji prekršitelji upućuju na kućni pritvor uz kontrolu. Sustav potpuno kontrolira osobu u kućnom pritvoru, a svako onesposobljavanje generira alarm.

Osobe na uvjetnoj slobodi

uvjetna sloboda

Ovo rješenje također optimizira troškove zatvorskog sustava, ali i unaprjeđuje sigurnost opće zajednice. Osobe koje se nalaze na uvjetnoj slobodi  nadzirane su, a u slučaju sumljivih kretanja mogu biti brže zaustavljene.

Krenite već danas i iskoristite mogućnosti sustava za praćenje osoba!